Diverse

Rickard och Henrik har kört ett trollingpass en kväll efter gös i en Västerbottens sjö. Gav 4 gösar med en topp på 1,8 kg (Rickard)

Rickard berättar vidare att en vän till oss Valter Andersson tagit en gös på hela 5010 g i en mycket liten sjö efter Bureälvens vattensystem. Riktigt häftigt. Ytterst sällan det tas gös i den sjön mig veterligen.

Jag har nu fixat ny motor till båten, så äntligen är den fit for fight. Testade ett gäddpass i ett alldeles för varmt vatten. Hade inte stora förhoppningar men blev ett par gäddor med en på dryga 6 kg i topp.

Igår så testade jag och Ari på gös i ett Norrbottens vatten. Vi la mesta tiden på trolling men även en stund på spinn. Gav 2 på spinn plus 6 på trolling. Inte så illa genom att det ligger runt det maxantal vi någonsin fått här förut. Men vikterna var inget man går och skryter om till grannarna. Vi blev också överraskade av ett par gäddor i 5 kilos klass som båda nöp en rätt grundgående vobbler dragen efter sidoparavan. Totalt vilda, riktigt starka för sin storlek.

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar