Norrlandsborrar

Vi kan börja med Robban Pederson som under några veckor av sin semester varit i Norrland, där landade han denna abborre.


Ja, vad säger man? Sjukt vacker abborre. Skulle man bli kär i en fisk är frågan om det inte skulle bli just en storabborre med röda vackra fenor?

Han tillbringade som sagt en del av sin semester i Norrland (dock inte så högt upp som Norrbotten) och hann som synes med fiske. Detta fiskepass var han iväg utan håv, han fiskade med jigg och UL-grejor när denna abborre small på. Jag kan då säga att jag skulle då inte vilja vara utan håv när man ser en sådan abborre visa sig. Kan nog vara en situationen där risken är hög för ett felvridet tarmvred. Om Robban fick ett felvridet, "rättvridet" eller ett tarmvred över huvudtaget det vet jag inte, men han fick i alla fall ge sig på att försöka handlanda abborren.

Han säger att tur att den satt så bra om den gjorde för han hade flera misslyckade försök innan han till sist kunde greppa den i munnen. Vikten kunde fastställas till mäktiga 2075 gram vid en längd av 49 cm.

Kom osökt att tänka på min vj borre från i höstas på 49,4 cm, sjuk skillnad på konditionen... vilket också bilderna visar.


***

Mats har också fiskat efter abborre och fått ett par skapliga, fast känns ju lite fel att nämna dem i just detta inlägg, efter Robs praktborre. Fast allt som glimmar är ju varken aliens eller monsters, men kan vara fina fiskar i alla fall. Han har kört 2 abborrpass i 2 olika vatten och fått ett par abborrar i kilosklass. Den ena är den största han fått på ett tag i vattnet och den andra blev ett ny å-rekord för honom, så han kan känna sig nöjd. Men är inte enbart abborre i ån, han hann också med att dra 23 gäddor...

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?