Ismeteregler

Jag hade tänkt publicera denna länk redan innan förra säsongen men blev inte, men bättre sent än aldrig.

Jag tror det är många än som inte vet att det ej är okey att trycka fast en pinne i isen/snö och ha vippan på den. För att sedan storfiskregistera den fisken. Vissa tävlingar kan också gå efter sportfiskarnas regler istället för att punkt för punkt skriva egna regler och då är det inte godkänt eller okey heller där. Jag tänkte att jag postar denna länk för är säkert dem som inte vet om det och som gärna vill följa storfiskregistreringens regelbok.

"Vi drar också en tydlig gräns mot angelfiske som Fisketidningarna tyvärr missar , gång på gång i sina ismetereportage. Även antalet is-spön på skärgårdsvatten.
Lagexperterna tolkar att angeldonspinnar med vippa som slås fast i isen inte får användas vid ismete. Det är ett för "angeldonsliknande" fiske. Du kan däremot använda angeldonsvippa eller annan signalanordning som fästs direkt på spötoppen(med t.ex. klämma eller gummisnodd). Då blir det en del av spöet, ungefär som en stor Quiver-tip.
Ett annat sätt som många anammat är att bygga ett enkelt stöd som står löst på isen. T.ex. används ofta stora "limklämmor" av metall. OK"

När jag fick reda på denna regel för, vad kan det vara sedan den kom 5-6 år sedan ca? Så kastade jag mina pinnar och kör sedan dess med klämmor som man klämmer fast på spöt. En slangstump monterad på klämmorna vars vipporna passar att trycka fast.
Artikeln handlar även om antalet spön.

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar