Isfisket över

Undertecknad körde 2 dar i rad i 2 olika vatten för någon vecka sedan och stökade sedan undan isfiskegrejorna. Blev ca 7 gäddor vardera i vattnen med en topp på 6,4 kg.

Ari körde ett pass i april. En vän berättade för mig i juni förra året om ett vatten han hade dragit fina gäddor i. Blev aldrig att jag provade det förra året. Men jag och Ari provade under midvintern och det gav en hel del napp men ingen bamsing.

Men Aris kompis fick en lite finare bit nu i vår när de provade ett pass där. Det är en barndomskompis till honom och de fiskade tillsammans back in old days. Ari funderade om han kunde fixa honom ett nyss pers på gädda och då valde han det vattnet. De fiskade med Aris spön och beslutade sig för att ta vartannat napp. Det gick trögt med bara några mindre landande. Men så kom ett till napp och Aris kompis stod på tur att ta hand om spöt. Ari landade gäddan med ett gälgrepp, den visade sig väga fina 9790 g och nytt pers.

Robert Pederson hade ett grymt fiskepass nu nyligt nere i syd. De var 4 man och de tog hela 5 braxnar över 5 kg samma dag, grymt var ordet. Robban landande 3 av dem och var dessutom fräck nog att ta de 2 största. 5700 och 5740 g, snacka om dasslock (nja, inte Robban då, fiskarna) Och inte var Robban mindre oförskämd när han dessutom plockade en fin bonusfisk, en abborre på hela 1730 g.

På tal om bonusfisk. Efter Robban kom hem så blev det snart braxenfiske igen, nu en natt i en annan sjö. Blev ett par utlekta honor på 3,5-3,6 kg. Men ett napp var en stark fisk. En gös hade fattat tycke för hans maskagnade krok. Men han lyckades bända in den, vikt 6740 g...

Han tyckte det var häftigt att han lagt mycket tid på sjön med riktad göstrolling men att han slår personliga rekordet när han fiskar braxen. Så kan det va!

Så bilder på några av ovan nämnda fiskar.

 Braxen 5740 g
 Abborre 1730 g
Gös 6740 g


/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar