Grym abborre och fina gäddor

Ari har kört vidare på borrefiske. Första testet (sedan förra nyhets rapporteringen) gav en mängd borrar mellan 7-9 hekto. Ingen över kilot, men han tappade en som han säger var större än de andra.

Nästa pass gav en GRYM abborre. Grym för oss, men faktiskt grym för de allra flesta. En riktig kanonfisk! Ari har slitit hårt med fisket efter abborre, och nu kom belöningen, 1920 g vägde den! Sen så ytterligare ett pass som även det gav en mycket fin abborre, 1650 g!

Den största verkligen krossar klubbrekordet, plus att även den på 1650 g är klart över gamla klubbrekordet. Inte illa!

Henrik har fiskat lite, men i lördags kom ett till pass. Trolling efter sjögädda. Han lyckades landa en grym gädda. Glädjeskriket ekade visst över sjön, ett riktig YES!!!!!! Han har fått sjögädda på 11,2 kg tidigare, och den såg liten ut i jämförelse med denna. Såpass så att han fick vibbar till den sjögädda han fångat på 13,9 kg för ett par år sedan!! Så kanske den vägde så mycket som upp mot 13 kg!
Han hade med sig sin son, som höll upp karpsäcken när Henrik skulle styra ned gäddan i den. För att åka in till land och väga den. Men innan Henrik fick ned gäddan så lyckades den hoppa sig lös från Henriks gälgrepp rakt ned i vattnet. Måste kännas grymt tungt! När han kom hem så lyfte han upp hans dotter som väger ca 11 kg, han säger att gäddan var tyngre...

Nu är trots allt gäddan landad. För att få rätt statistik på antal fiskar till våran interntävlingen så har vi beslutat att ta med den. Dock med en lägre vikt än vad den då troligen vägde. Vi har diskuterat om vi ska sätta 9 eller 10 kg. Vi tar då mitt emellan, 9,5 kg. Bättre ligga för lågt i ett sådant här fall. Antagligen är det alltså flera kilo mindre än dess egentliga vikt. Det viktigaste är ju ändå att våran egen statistik blir korrekt. Och till den räcker det om en gädda väger över 6 kg.

Jag hade inte fiskat på ca 3 veckor men nu var det dags. Var riktigt sugen. Läs om ett gäddfiske med sting jag och Rickard gjorde i helgen. Artikeln hittas Här.

 Här en bild på Aris grymma abborre. En kanonfisk och ett nytt klubbrekord 1920 gram.

Denna abborre är inte heller dålig, 1650 gram vägde den!
/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar