Rickard drar gädda

Här sitter man och har dåligt samvete för man inte är ute och drar gädda... Var kallt igår, bara plus 2 på dagen. Idag soligt och varmt, luktar storgädda ända in hit ju, att en sådan dag inte fiska gädda borde vara straffbart. Hade tänkt ut idag men blev inte. 

Fick inte mindre dåligt samvete efter att precis ha snackat med Rickard. Han var ute en kort sväng igår efter jobbet i en sjö på hemmaplan, och hann med att dra hela 8 gäddor på de få timmarna. Största en välgödd dam på 8,4 kg. Nu var han på väg ut till en annan hemma sjö. Så får se om det blir någon fler fin. Men tycker det är kul, interntävlingens sjö gäddklass är inte fylld, men Rickard ser ut och jobba på det. Han är en säker och rutinerad gäddtrollare (hoppas han inte läser det själv nu så han blir stöddig... blir han det så är det sista gången jag skriver något sådant... *ler*) efter ca 15 års specimen inriktad gäddtrolling. Behärskar också gäddspinn mycket bra. 

Pratade med honom igen, de fiskar för fullt. Hans kusin som är med i båten hade precis fått en på 7,2 kg, vilket är nytt personligt rekord för honom.

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar