Lite av varje

För oss i klubben så har det inte blivit något isfiske alls... Synd med tanke på perfekta förhållanden! Jag tror vi hade haft fina chanser att dra någon fin gädda och kanske abborre under dessa förhållanden som råder och rått hela vintern hittills. På en del platser i södra Sverige är det skidföre. Här i Luleå ligger snönivån på runt 7. Då menar jag inte 7 decimeter, inte ens 7 centimeter, utan det ligger runt 7 millimeter... I "drivorna" kan det väl kanske vara uppemot 3-4 centimeter... Med andra ord det är i det närmaste snöfritt. Vart är vintrarna på väg...? Det har dessutom varit milt. Det råder nog inget tvivel om att växhuseffekten fortsätter att göra mer extrema vädersituationer åt diverse håll. Ni kanske minns förra vintern när Rickard var ute och trollingfiskade ett par gånger i December? Annars kolla denna länk på det första av decemeberpassen, den andra gången var en vecka efteråt. Länken.

I brist på fiske för oss så kan jag rapportera om ett fiske som vår vän och förre Lulebon Robert Pederson hade på vänern. Han var med 2 klubbkompisar, alla fiskade i var sin båt för att öka chansen att själva får drilla fisk. Robban var den som lyckades bäst. Hans 3 största fiskar var grymma. Öring på 7,66 kg 85 cm. Men blev värre än så, öring på hela 8,2 kg 87 cm. Sen så en fisk han längtat efter, hans första insjölax över reggvikten. Den vägde 9,48 kg vid en längd av 93 cm.

De har förövrigt lyckats väldigt bra i hans klubb Tinca på slutet, förutom fler grymt stora laxfiskar så flera fina lakar. Där den största av dem togs av Stefan Heineman och vägde rågrymma 7120 g vid en längd av 95 cm.

Bjuder slutligen en bild på Robbans regglax.



/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar