Gädda på 117 cm

Det är Mats som har varit ute och trollat upp en del gäddor över 8 kg, varav en 10-klubbare. Han åkte ut själv på ett trollingpass och redan efter 5 minuter så kom ett hugg från en bättre fisk. När gäddan visade sig fick han se att den var dåligt krokad. Men det blev en lyckad håvning.

Fotot tagit med selftimer och blev lite "kapad fisk" men man ser ändå att det är en stor gädda.Han kunde mäta längden till 117 cm och vikten var 10,42 kg.

Sedan fiskade han gädda både lördag och söndag helgen som var. Lördag fiskade han med sin kusin Martin, visst fick de dra gädda, rätt många också med storleken var inget man ringer på hos grannen och skryter om.

Blev så nya tag i söndags. Kanske Martin borde valt den dagen istället, inte för att det nappade bättre, men däremot så blev det en klart bättre medelvikt. Han landade 9 gäddor varav 5 över 6 kg. De tyngsta tyngde ned vågen till 8200 respektive 8620 gram.

Vet att också Rickard var ut en sväng förra veckan och drog rätt många gäddor, men ingen som man direkt kan kalla för stor.

Själv har jag inte fiskat gädda sedan i försomras, men förhoppningen är att det ska bli minst två gäddpass innan isen lägger sig.

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar