Säsongen i öppet vatten avslutad

För mig personligen så blev det inga fler fisken. Richard brukar normalt sett köra ett litet gäng med trollingpass under hösten men denna höst blev det få. Men han lyckades i alla fall att ta en gädda på 9 kilo jämnt.

Rickard med sin 9 kilo och 111 centimeter långa höstgädda.

Ari brukar ju ibland fiska efter det som brukar kallas för ädelfisk. Denna höst har han gjort ett par försök. Vilket bland annat resulterat i harr på 7-8 hekto men främsta fisk var nog en insjööring på 2,11 kg i perfekt kondition.

Men nu tror jag inte någon i klubben kommer att fiska mer i öppet vatten denna säsong. Isarna ligger på de flesta sjöar i regionen (säkert i alla fall delvis i alla) och i havet i alla fall i vikarna. Sedan återstår att se hur vädret blir.

Gällande Luleå, idag lördag, plus i morgon och övermorgon lovas massa regn plus maxtemperaturer på 5-7 plusgrader. Rent allmänt lovas mest plusgrader ett bra tag framåt. Så frågan är vad som återstår av isarna efter det.

Har faktiskt tittat över isfiskegrejorna en aning. Vilket är ett steg närmare isfiske. Förra säsongen kom jag inte ens så långt. Är två säsonger sedan som jag senast isfiskade.

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar