Fisket

Har blivit en del pass men inga monsters. Någon gång runt mitten av maj badade jag båten för första gången. Första passet brukar jag i regel åka själv, skruva och fixa med båt och grejor och testa lite beten etc. Men Ari anslöt senare och vi snackade fiske och var ut en väldigt kort sväng och spinnfiskade efter lekgädda. Vi hann få en fet men liten gädda och tappade en annan.

Jag och Mats har fiskat en dag efter gädda och en annan efter gös, visst det blev både gädda och gös, men inga vikter att skryta länge om (eller för att vara helt ärlig inte att skryta om alls) Gösfisket började dock lovande, efter ca 20 sekunders vertikalande så pang, gös på 1400 gram, då tänkte man att yes, nu kom vi rätt i tid! Men på den platsen vart det sedan inte ett endaste pill mer. När vi så skulle till den plats där jag på förhand sagt att vi rimligen borde få mest gös på (t.ex. tog jag i juni 2009 18-19 gösar på vertikal jigging på någon timme på just den platsen) så kom ett rejält åskoväder in och regnet riktigt forsade ned så då sket vi i det och avslutade fisket.

Har också kört några pass själv, bästa fisken var en gädda som var lång, men väldigt mager och nådde "bara" knappa 8 kg.

***

Det har ju minst sagt varit dåligt om specimenfiske efter vitfisk sedan klubben startades, t.ex. för mig inte ett enda pass. Mats har i vår hunnit med att fiska 2 pass efter braxen och skulle räcka med att landa en över typ kilot för att få ett klubbrekord. Men för säkerhets skull så blev det lite mer marginal än så, största braxen kom att väga 2480 gram.

Förutom en del andra fiskepass har han även hunnit med ett fiske i ett grunt träsk. På spinnfiske lurade han en gädda på dryga 6,5 kg och inte minst en kompakt, mörk men vacker abborre på knappa kilot.

***

Vattenståndet i rinnande vatten såg ut att bli bra denna vår/försommar, men sedan kom vårflod, fjällflod och vet inte vad för floder på samma gång, när vi fick en riktigt härlig värmebölja. Vattnet steg lavinartat och fisket sjönk till graven i ungefär samma takt, typ. Helgen man borde fiskat, precis då vattenståndet gått ned till okay nivå då blev det inget fiske. Redan mitten av förra veckan var yttempen kring plus 17, massa många fler grader än normalt.

Värmeböljan var inte bra för fisket, men ack så skönt. Efter våra långa vintrar så borde det väl nästan vara straffbart att klaga för mycket på värme runt 25-30 grader?

Summa summarum, inget monster landat i klubben, men vi får väl se om vi kan hinna med något fler fiskepass i juni, än inte kört att någon av oss kan landa något vackert.

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar