Blir det någon fin isfisk?

Ja det är väl frågan. Säkraste leverantören senaste åren har visat sig vara Mats, här med en söt ismetegädda från 2010.

11120 gram - 116 centimeter

Men kan likaväl bli någon annan art än gädda som blir bästa fisken. Tror han skulle ranka en fin isfiskad abborre riktigt högt. Liksom gös, stor lake visade han redan förra vintern att han kan lura.

Kommer Richard och Henrik att isfiska något? De hade ett litet ryck där något år första halvan av 2000-talet när de började att testa på det med ismete, och fastän det inte hann bli så många pass så lurade Richard upp en gädda på dryga 9 kg och Henrik tappade en stor.

Ari? Blir det något borrepass i vinter? När han väl försökte så visade han sig vara vass på att nosa upp och lura upp fina abborrar ur "okända" vatten. 2006 drog han fina abborrar ur ett flertal olika vatten, här en av dem.

1480 gram

Kommer jag att isfiska något? Med mig vet man aldrig...

Så, frågan är vem som kommer att fiska och fiska vad. Sedan vet man ju inte heller med vädret, ja förresten inte heller med Richard, eller vad sägs om trollade decembergäddor?Jag hade innan skrivit om en ovanligt kall höst, som alltså slutade med att Richard är ute och trollingfiskar i december, vädret, nån?

Så inte ens säkert att en fisk från isen blir största fisk.

*****

På tal om Richard igen. Han är en mycket rutinerad trollingfiskare, oavsett om det så gäller, gädda, gös eller lax. I förra veckan så var han med sin vän Åke på ett trollingpass efter lax i Skellefteälven. De landade 7 laxar. Richards minsta drygt 5 kg och största 9,4 kg. Han var oförskämd nog att fånga 5 av laxarna. Åkes största lax i höst vägde enligt Richard 15-16 kg. Men jag vill minnas att hans personliga rekord från älven är bra mycket tyngre än så. Åke har genom åren fångat ett grymt stort antal laxar.

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar