Extremt tidig vår!!

Har inte stenkoll på hur det ser ut söderöver men i alla fall i norr har det varit extremt varmt för årstiden. Eller vad sägs om t.ex. Haparanda. Bloggen väderleken hos SMHI rapporterar att Våren ALDRIG har anlänt där så tidigt som i år på minst 150 år då mätningarna startade. 5 mars anlände meteorologiskt sett våren till Haparanda.

Vad är vår?

SMHI definierar våren enligt följande. "Om dygnsmedeltemperaturen ligger i intervallet från 0,1°C till och med 9,9°C kallar vi detta för ett dygn med vårtemperatur. Om detta inträffar sju dygn i följd, säger vi att våren anlände det första av dessa dygn. Även om det blir en återgång till lägre temperaturer därefter så räknas det fortfarande som vår."

En länk för de som vill läsa mer om vad våren är. Som ett exempel kan nämnas att våren normalt anländer 1 maj i Kiruna och 22 februari i Malmö.

*****

Summa summarum så förstår man vilka bra förutsättningar man missat då man ej fiskat. Har varit fortsatt varmt med många plusgrader på dagarna tills nu i helgen då det vänt till ett par minusgrader. Ingen snö på vissa isar och bara ytterst lite på andra.

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar