Klubbrekord på abborre!

Kändes egentligen som en tidsfråga. Med så många nya vatten på gång. Frågan var väl mest om isen skulle hålla tills det slogs, och det gjorde den. Men den blev inte fångad i något av de 3 vatten vi tagit borrar på över kilot i vår. Utan samma sjö som Ari tog en på 1410 g förra året. Vi (Krister och Ari) började fisket på morgonen och fiskade till eftermiddagen. Ari var guide, han har rekat sjön och valde ut samma plats han isfiskade på med framgång förra våren. Det nappade en del i början, inte mycket men i alla fall så att det plingade till ibland. Jag fick då en på 780 g som såg ut att bli resans största abborre. Nappen klingade av, blev i det närmaste dött. Det gick så långt så att vi drog iväg på en promenad till ett grund som Ari hittat på sjön. Vi pimplade lite snabbt i en del hål sedan hade vi rådslag. Vi tyckte inte det kändes så hett så vi gick tillbaka till våra färdig hål. Det var dött nu också. Vi bestämde att vi kör ca en timme till. Efter ca 25 minuter plingade det till i Aris vippa. Den löste ut, han skyndade dit. Jag stannade kvar men tittade på hans spö under fighten och tänkte direkt att opps det där ser ut som en finare abborre. Abborren knycker mer, när den så gör en rusning och Ari sänker spötoppen tänker jag att opps... Upp kom den och en glädjeskri... Jag sa att den där kan möjligen i bästa fall vara en reggare (1,6 kg) Ari mätte den till 47 cm men den var inte fet nog. Vi vägde den på 2 bra digitalvågar, vikten fastställdes till 1480 g. Nytt klubbrekord.


Vi måste vara mycket nöjda med vårat vårfiske efter abborre och gädda. Främst med tanke på att vi hattat runt på så många olika vatten och letat platser. Få skördefisken helt enkelt. Ändå har vi tagit abborre över kilot i 4 olika vatten i vår, över 1,350 g från 3 olika vatten. Plus en gädda på nästan 11 kg.

Ari ska ha största creden för abborrarna. Där jag letat fram en av sjöarna, har Ari letat fram 3 (pratar om sjöar vi landat abborre över kilot i, låt vara att Ari letade fram ena platsen redan förra våren) I alla 4 sjöarna så var uppgifter om "stor" abborre det enda vi haft att gå på. Sedan så har vi rekat av själva, sommar med båt och så pimpel på vintern. Vet inte hur många sådana sjöar Ari testat i vinter. Kommer på en 6-7 stycken, i 3 av dem har han tagit borre över kilot, toppar på 1430 och 1480 g, bra gjort med bara 1 eller 2 pass per vatten.

Till det ska då läggas gäddvattnet där jag letat upp en plats som gav gädda på 6100 och 10940 g samma pass. Våran lilla klubb är stolta över det vårfiske vi haft. Inte minst för att vi nyletat så mycket och det slagit så väl ut. Nästan för bra för att var sant. Är nog svårt att hitta ett nytt bra vatten som de flesta vet som letar egna vatten. Sen räcker det inte med att hitta platser, man måste få dem att nappa också. Abborrarna kan vara mycket lynniga på vintern (och mer vissa dar än andra) och ju tjockare isar och mer snö ju lynnigare. Och tjocka isar och mycket snö är ju som bekant något vi sällan lider brist på här uppe under vintern...

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar