Försommargäddfisket

Efter en kall inledning på juni i hela Sverige så blev det varmt senare delen av månaden. En del gäddpass har det blivit sen sist.

Jag hade med mig far och bror under ett fiskepass. Började trögt men så small det på en fin som försöka skaka sig loss men utan att lyckas.

Men sedan fortsatte det trögt. Annars var tanken att bara fiska där men vi beslutade att omgruppera och prova ett tag i ett annat vatten. Den största blev denna rätt grova gädda. Farsan tappade tyvärr en gädda strax innan som kan har varit stor, det blev i alla fall tvärstopp.

9900 gram

Sedan så har jag och Rickard kört ett dagspass. 3 av gäddorna var rätt så fina utan att på något sätt sticka ut.

Nu senaste svängen så hade jag med en annan fiskekompis, Samuel. Målet var att lura någon storgädda innan det skulle bli riktigt varmt i vattnet. De var kinkiga den dagen, det fick trixas. Men till sist började vi komma på hur vi skulle lura dem och det slutade med 4 stycken över 5 kg varav 2 riktigt fina.

Sammanfattningsvis har det varit ett helt okey gäddfiske i år i öppet vatten. Ett par runt 11 kg som vi skrivit om förut och så nu ytterligare några gäddor runt 10 kg. Inte på så många pass heller så helt okey. Bara den riktigt stora som saknas. Men det man märkt genom åren är att gäddor på 10-11 kg finns det nästan i vilket vatten som helst. De är ju riktigt fina fiskar det med, fiskar som många får kämpa ett helt liv för att klara. Men trots allt så är det inte helt ovanligt att sådana simmar i diverse olika vatten. Men sedan oavsett vatten så är det svårt att komma över 12 kg. "Det är inte bara att bara". Helst ska de vara romstinna annars vill det till att den är riktigt lång eller så i riktigt bra kondition. Det känns med andra ord som det är stor skillnad mellan en på 11 kg och en på 12 kg. Det där sista kilot är inte helt lätt att komma upp till har det visat sig. Går rätt många 10-klubbare per 12 kilos. Så får man en gädda över 12 kg ska man vara riktigt riktigt nöjd.

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar