Mera gäddfiske

Första passet jag och Mats. Våra 2 senaste gemensamma fiskepass hade ju renderat i några rätt fina fiskar. Frågan var om det skulle fortsätta. Vi började med spinnfiske och drog en del gäddor, men ingen i imponerande storlek. Men det visade i alla fulla fall att det fanns gädda i området. Sedan så blev det vertikal jigging. Det brukar vara gös vi riktar efter när vi kör vj gemensamt, men denna gång var det gädda som gällde för hela pengen. Vi drog gädda efter gädda, bland annat drog jag två i 7 kilos klass på kort tid (jag snabbvägde och en var på bra precis 7 kg och den andra 40-60 gram under)

Senare fick även Mats en bättre fisk. Som synes i rätt bra kondis, men saknade längden för att nå mer än till runt 8 kilo. Ett fiske med många landade, 2 runt 7 och en runt 8 kg kan vi inte vara missnöjda med, även om vi såklart hade hoppats på ännu större.

Mats med dagens största...

Jag har också hunnit med ett kort vj pass i ett annat vatten, där blev det färre fiskar, blev helt utan.

Ett trollingfiske gick bättre, i antalet landade gäddor, men toppvikterna kunde vart bättre.

Har nu haft 2 helger helt utan fiske, hade tänkt fiska båda helgerna, men annat kom emellan vilket känns väldigt tråkigt då man annars var mer fiskesugen än på många höstar, men shit happens. Nu är det tveksamt om det blir något mer fiske i höst, inte helt omöjligt, men tveksamt.

Mats har hängt med en vän på ett par dagars trollingfiske efter gädda, där grabbarna tog gäddor på upp till 8 kilo jämnt.

Richard har så fullt upp med diverse olika saker, så han säger att han knappt hunnit fiska i höst. När jag snackade med honom hade det bara blivit 2 pass, ett jättekort och ett mer normalt där största gäddan vägde klart godkända 7,4 kg.

Ni har läst det förr, men får läsa det igen, Ari har legat lågt med fisket, väldigt synd på en så duktig fiskare. När han väl satsar på något (oavsett om det är fiske eller något annat) så är han otroligt seriös med detaljer. Skulle han bara ge sig själv nog med tid för en specifik art så har han stora möjligheter att dra något riktigt stort. Oavsett om det så gäller, gädda, abborre, ruda eller någon annan art. Han är utan båt nu, kanske skulle ett båtköp vara det lyft som behövs? En annan grej kanske att någon gång sticka emellan med något pass där man landar många fiskar om än inte monsters? Tror det kan behövas ibland för att lättare orka hålla i.

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar