Mats dominerar!

Sägs ju att gäddor inte går i stim, men Mats är inne i ett gäddstim! Han är inne i en längre jobbsvit nu men var ledig just idag och då passade han på att dra iväg på ett gäddpass. För att göra historien kort så landade han ännu en riktigt vacker gädda.

Mats senaste ismetade storgädda vägde 11120 gram med en längd av 116 centimeter.

Man kan inte annat än säga stort grattis! Nu har han alltså landat 4 gäddor över 9 kg denna issäsong. Det är säkert många som tror att han hittat ett supervatten. Men fakta är att av dessa 4 över 9 kg så är det från 3 helt olika vatten i Norrbotten, vilket ju gör bedriften ännu större.

Så sent som igår fick jag en rapport av Ari, han hade då gjort sitt första fiske för i år. Han ismetade efter gädda på ett ställe han provat ut tidigare år, brukar vara få napp där. Blev nu en liten gädda. Men riktigt kul att han gjort comeback. Nu väntar vi på att även Rickard ska damma av sina ismetespön, börjar vara flera år sedan han rastade dem senast. Förhoppningsvis kan fiskena vi haft tagga upp honom.

En negativ sak är att det lovas runt 30 cm snö här närmsta tiden, riktigt tråkigt om det slår in. Nu när det varit en del vatten som haft områden där det inte varit allt för mycket snö. Kommer den nu lovade snön kan det innebära att det blir mycket snö på isarna ända tills att de är för svaga att gå på, det skulle vara väldigt negativt för fisket och chanserna minskar rejält att ha riktigt bra fisken. Men men, vädret är ju tämligen olätt att styra över, jag hoppas att vi ändå kan landa någon till fin gädda innan isen ger upp sitt grepp. Vi får väl istället försöka att se det som en utmaning att landa någon till fin trots ännu sämre förhållanden än vad som nu är.

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar