Summering: Försommar/sommar

De övrigas fisken. Bland annat rapport och foto på ett par fiskar av mycket respektabel storlek, som det inte skrivits om någon annanstans förrän här och nu.

Rickard är inte mest känd som någon abborrfiskare, men någon gång med långa mellanrum har det hänt, han har bland annat dragit borre på 1400 g för en del år sedan. Nu denna dag så tog han 2 fina, 1280 g 44 cm och 1300 g 45 cm.

Som vanligt så drog han också en mängd gösar på trolling, men det är ett hundrabrödravatten och det är minsann inte lätt att fånga stort där och han kom inte upp i mycket över kilot. Blev också något gäddpass under försommaren men ingen större succé.

Mats har tagit många "borrar" över kilot senaste åren. Nu i sommar var inget undantag med några ytterligare över den gränsen.

När han var ute på hans första egna trollingpass för säsongen så slutade det med denna gädda. Ca en vecka senare så drar han en trollinggädda på 7700 g. Men för att få rätt bild så var det också pass som gick dåligt.

Han har fiskat rätt många vj pass i sommar och landat en mängd gösar. Där många vägt över kilot men ingen nått 2 kilo. Kan tilläggas att han på vj landade en gädda på fina 7,2 kg,

Ari har jag inte skrivit så mycket om senaste åren då han fiskat lite. Men när det blev öppet vatten fick han en nytändning. De flesta passen var efter skräpfisk (kallas visst även ädelfisk tror jag mig ha hört...) som han fiskat efter i många vatten. Ibland har han tagit med tjejen, de har vandrat, fiskat, ätit gott och bara varit. Medan det andra gånger blivit mer seriöst. Innan sommaren var över så hade han dragit en riktig fin insjööring. Ari är duktig på att analysera. Han klurade och funderade och tänkte till, och det slutade med detta klubbrekord.

Ari med insjööring 4570 gram, 2011.

Han är ju också känd som en duktig abborrfiskare, med en spinnfiskad "borre" på mäktiga 1920 gram som sitt och klubbens rekord. Men egentligen ända från 2007 och framåt har det varit få abborrpass, men i försomras var han iväg med tjejen på ett försök, hon fick en på 980 g och han på 1010 och 1240 g, ska tilläggas att alla togs på spinnfiske.

Desto mer oväntat var det att han mitt i allt ädelfskande kom på att okey, idag ska jag fiska efter gädda! Han tog sitt pick och pack och drog iväg och det slutade med denna gädda. Som kuriosa så kan sägas att hon hade en gäddsax i mungipan som han fick befria henne ifrån. Så kanske tyckte hon att det var en extra trevlig bekantskap hon just gjort. Bara att buga och bocka för en fin försommargädda.

Ari med spinnfiskad gädda på 12070 gram, 2011.


/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar