Robban leder i Västsvenskan

Vår vän och förre Lulebon Robert Pederson har fiskat mycket bra. Det börjar vara en del år sedan han flyttade från Luleå. Efter avlagd doktorsexamen i materialteknik flyttade han söderut till Vänersborg när han fick jobb på Volvo Air.

Han har varit med i topp alla år i Västsvenskan sedan han flyttade ned. Men har aldrig vunnit den individuella tävlingen. Däremot i lag har de flera raka segrar i hans lag Tinca_1. Ja, Tinca är den gamla klassika specimenklubben man läste som som liten grabb.

Men nu i år så leder han även individuellt efter en imponerade svit fiskar. När vi fiskade gemensamma pass här uppe blev det flera fina fiskar också. Som fina idar, gäddor, insjööringar, mört över kilot och gös på 5250 g. Den senare var ju en riktigt magisk fisk, för verkar inte finnas många i den storleken i Luleå/Bodenregionen. Har ärligt talat inte hört om en enda i den storleken efter det. Robbans senaste storfångst är ett dubbelhugg av just gös. Han var ensam i båten på en sjö när först ett hugg kom, ca 10 sek efter kom ett till hugg. Han fick låta ena fisken gå som den ville medan han drillade in den första som visade sig väga hela 6120 g vid en längd av 85 cm. Robbans första reggös plus art nummer 14 (sötvattensfiskar) över storfiskvikten. Och vi ska inte glömma den gösen som högg ca 10 sek efter, den vägde 5460 g! Huga... Här kommer bild på Robban med sin båt och gösen på 6120 g.


Varför det går så bra för honom? Enligt mig flera orsaker. En är att han behärskar både mete och trolling. Här uppe hade han inte båt, men han köpte när han flyttade ned så han kanske har utvecklats allra mest på just trollingbiten sedan han flyttade. Duktiga fiskepolare som kan vattnen och fiskarna bra, plus att Robban är bra på att snappa upp saker för att utveckla sig som fiskare. Sedan inte minst hans envishet. Har man viljan och envisheten så kommer mycket av sig själv. Han räds inte för att fiska en hel natt för att sedan åka och jobba. Han räds inte långa fiskesatsningar även om det så är att sova under bar himmel. På tal om det, fick en bild av honom en gång här han hade fiskat karp utan tält en höst. Han låg under bar himmel i sovsäck på en säng. När han kravlade sig ur sovsäcken var den igenfrostad av kyla. Så, envishet att inte ge upp och viljan att ta nya stora fiskar är en stor del i framgången, tveklöst. Jag hittade igen bilden jag just skrev om, här är den.


Här nedan är länken till Västsvenskan. Spara gärna sidan och kolla om han lyckas ta hem den individuella tävlingen i år. En bit ned finns både lag (Robbans lag har nyss gått upp i ledning, Tinca_1) och den individuella poängställningen. Klicka på Roberts namn så kommer hans poänggivande fiskar för säsongen upp. De måste ju vara tagna inom tävlingsområdet. Så förutom dem så vet jag i alla fall om att han tagit ett par fina laxar med topp på 13500 g. Plus ett par fina sutare med topp på 3800 g. http://www.vastsvenskan.se/

/Krister

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trolling med mjukbeten

Västerbottensrekord på gös?

Norrlandsborrar